Bedrijfsreisreizen Valencia

Werkkostenregeling Bedrijfsuitjes (Belastingdienst)

Combineer zakelijk met teambuilding en fun.
Is mijn bedrijfsuitje belasting aftrekbaar?

Het blijft voor veel mensen gissen wat de WKR (werkkostenregeling) precies inhoudt en of een bedrijfsuitje of incentive ook belastingaftrekbaar is. Bijgaand leggen wij graag uit wat er mogelijk is en laten wij in een rekenvoorbeeld zien wat de verschillen zijn.

 

Vakinhoudelijk, zakelijk of een fun event

Alleen evenementen met een puur vakinhoudelijk of zakelijk karakter vallen buiten de WKR. Concreet betekent dit als je dus een congres of meeting houdt op een externe locatie, deze buiten de WKR valt. Als je een bedrijfsuitje, incentive of ander fun evenement organiseert en je komt met het bestede bedrag buiten de vrije ruimte (1,2% van het bruto jaar salaris van de werknemer) kun je een naheffing van 80% verwachten.

In het bovenstaande liggen enorme kansen om tegelijkertijd aan inhoud en teambuilding binnen het bedrijf te werken zonder dat je hier onaangename verrassingen achteraf krijgt.

 

Rekenvoorbeeld bedrijfsuitje Valencia reis oude stijl

Bedrijf X gaat met 35 personen op stedentrip en heeft hiervoor een budget van €600,- p.p. Hiervoor willen zij graag reis, verblijf, en leuke activiteiten voor de deelnemers.

Op het moment dat deze €600 buiten de vrije ruimte van de WKR komt kan men hier een naheffing over verwachten van 80%. Dit betekent dat de bedrijfsreis werkelijk €600 + €480 (80% van 600) = €1080 kost.

 

Rekenvoorbeeld bedrijfsuitje Valencia reis nieuwe stijl

Bedrijf X gaat met 35 personen op stedentrip en gebruikt dit moment om de strategie voor het nieuwe jaar te bepalen en met elkaar op een leuke manier weg te zijn. Bij aankomst starten zij met een korte inhoudelijke kick-off meeting waarin het programma wordt gepresenteerd. Elke morgen vindt er een meeting plaats waarin diverse onderwerpen van de te volgen strategie worden behandeld, gecombineerd met korte workshops. Na de lunch gaat iedereen een programma doen met leuke activiteiten. De middag wordt afgesloten met een borrel. Globaal is de kostenverdeling als volgt:

  • Ca €400 van het budget wordt nu besteed aan vakinhoudelijke zaken over het bedrijf. Dit deel valt buiten de WKR.
  • Ca €200 van het budget wordt aangewend voor fun en teambuilding in de reis (exclusief de drankjes tijdens de borrel, zelf te betalen door de werknemer).
  • Overschrijdt dit laatste bedrag de vrije ruimte van de WKR dan kan men hierover de 80% naheffing verwachten. Het verwachte totaalbedrag wordt dan €200 + €160 (80% van 200) = €360

Het totaalbedrag van deze stedentrip komt dan uiteindelijk uit op €400 + €360 = €760 p.p

 

Belastingvoordeel WKR op deze reis

Je ziet dat een paar aanpassingen in het programma, die het bedrijf tevens ook inhoudelijk verder helpen, een voordeel op deze reis opleveren van €1080 – €760 = €320 p.p. Op de vermelde groepsgrootte van 35 personen komt dit uit op een besparing van €11.200,- totaal.*

 

Bij Bedrijfsuitje Valencia denken we graag mee hoe een bedrijfsuitje fiscaal gezien het beste ingevuld kan worden. In veel gevallen is het maatwerk, om het zo passend mogelijk te maken! Daarnaast heeft Bedrijfsuitje Valencia rechtstreeks contact met lokale leveranciers. Onze lokale aanpak voorkomt tussenschakels die marges rekenen. Bij Bedrijfsuitje Valencia heb je te maken met eerlijke inkoopkosten en dus een eerlijke prijs!

Daarnaast ontvang je bij ons eenvoudig één factuur voor de gehele organisatie.

 

N.B. Bovenstaande berekening is een puur informatieve berekening waar op geen enkele wijze rechten aan kunnen worden ontleend!

 

Wil je meer weten?

Neem contact op om je wensen te bespreken, óf download onze whitepaper “zakelijke bedrijfsreis Valencia

Contact opnemen!
Download Infobook

Bekijk ook onze andere reizen in Valencia!